Medicinsk Yoga


Min erfarenhet är att krävande arbeten och svårigheter att finna återhämtning i tillvaron ökar allt mer. Idag är det fler som är sjukskrivna p.g.a. stress och ångest än någonsin.

Även ryggsjukdomar, som tidigare länge toppade listan, är fortfarande ett stort problem för alldeles för många människor.


Yogans centrala beståndsdelar är andning, rörelse och fokus. Yogan mjukar upp och bygger upp kroppen genom rörelser som utgår från ryggraden, vår centrala pelare i kroppen. Här skall energin flöda och när vi får ont någonstans, är yogans synsätt att en blockering uppstått.


Andningen är så självklar att vi inte ens tänker på hur vi andas. Vi skapar vår egen andningsteknik under livets gång och beroende på hur livet ter sig anpassar vi andningen helt omedvetet. Under längre perioder av exempelvis stress eller oro, tenderar andningen att fastna i ett mönster och fyller då inte sin rätta funktion. Att hitta tillbaka till en effektiv andning ger oss bl.a. en positiv påverkan på blodcirkulationen, lungornas funktion och hjärnans balans.

 

Yogan hjälper oss också att fokusera och släppa det som inte är relevant för stunden. På det viset blir vi klarare i huvudet och kan lära oss att fatta riktiga beslut utifrån oss själva.


Läs mer om MediYoga här.
Soma Move

 

SOMA MOVE® är ett holistiskt sätt att träna som är atletiskt och samtidigt mjukt. Du arbetar med kroppen som ditt motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av rörelsemönster där fokus är att arbeta med kroppen som en enhet i harmoni med andningen.

 

Inom SOMA MOVE® arbetar vi med något vi kallar “en möjlighet”, det är alla de träningabara aspekterna förenade. Med träningsbar aspekt avser vi kondition, uthållighet styrka, explosivitet, stabilitet, rörlighet och koordination. Vi segregerar dem aldrig utan låter dem fylla kroppen som en möjlighet.

 

SOMA MOVE® är något som har vuxit fram genom en strävan mot att förstå kroppens funktionella konstruktion och hur den konstruktionen ska användas i rörelse. Vi har experimenterat med våra egna kroppar och andras för att undersöka hur teorin tar form i praktiken.

Vår strävan har gett oss tydliga och effektiva resultat samt bevis och argument som hela tiden tar oss vidare. SOMA MOVE® är vetenskapligt förankrat i alla led och är ingen genväg eller förenkling.


Läs mer om Soma Move här.
Yogaterapi


I yogaterapin reder vi på djupet ut (ur ett yogiskt perspektiv) orsakerna till dina obalanser som råder och som orsakar din ohälsa.

Du får med dig yogaövningar och tekniker och som är direkt anpassade efter dina problem. För att du självständigt ska kunna träna hemma och använda yogan som ett självläkningsverktyg får du också en cd-skiva med ett komplett yogapass,.

Efter ca 6 veckor träffas vi igen i ett uppföljande samtal för att stämma av hur det går för dig.


Läs mer om Yogaterapi här.


Tid: Första samtalet 90 minuter / uppföljningssamtal 60 minuter

Pris: 850 kr / 700 kr
Livscoaching


Med Livscoaching får du hjälp med att hitta balansen i livet genom att förtydliga dina värderingar inom viktiga livsområden. Vi tar små steg i taget för långsiktig förändring.


Många gånger kommer fler livsområden på plats när man börjar med denna process. Du blir mer medveten om vilka behov du har och blir stark i dig själv att börja förändra.


Du kan också ha ett specifikt problemområde du vill lösa.

Genom Livscoaching får du inför dig själv förtydliga det du vill uppnå och vägen dit. Du benar ut vad som är viktigt och inte viktigt för att kunna genomföra din förändring.


Läs mer om Livscoaching här.


Tid: 60 minuter

Pris: 700 kr
Återhämtande Massage


Den yogiska healingmassagen är en kroppsmassage som görs utan olja, där mottagaren har kläderna på. Det är en skön, djupverkande massage för både kropp och själ och som genomförs på golvet på våra härliga ullmattor i vår vackra gruppträningssal.


Massagen kan med fördel bokas in för par som lär sig att göra massagen på varandra. Ni får då med er ett var sitt kompendium så att ni kan fortsätta att ge och ta emot massage hemma.


Läs mer om Återhämtande massage här.


Tid: Individuellt 60 minuter / par 120 minuter

Pris: 700 kr / 1500 kr
Andningsanalys / -träning


Med hjälp av ett Biofeedback-verktyg kan du med egna ögon se hur du genom andningen kan påverka balansen i kroppen och din förmåga att gå ner i varv. Det är ett oerhört effektivt verktyg för stresshantering och ger direkt möjlighet att påverka det autonoma nervsystemet och de reaktioner i kroppen som kan följa av stress. Genom att synkronisera andningen med hjärtrytmen upplever du emotionell frihet, kognitiv flexibilitet och kreativitet på nya nivåer.


Träningen används framgångsrikt inom friskvård, näringsliv, företagshälsa och idrotten när du vill skapa bättre prestationsförmåga, återhämtningsförmåga och hantera stressen i vardagens utmaningar.


Vanliga förbättringar:

- sömn

- blodtryck

- prestationsförmåga, kreativitet, innovativ problemlösning

- lugn, stillhet, avspänning och återhämtningsförmåga

- minskad oro, ångest och andra stressrelaterade besvär


Läs mer om Andningsanalys /-träning här.


Tid: 60 minuter

Pris: 700 kr


Lotta Byrén

Dipl. Terapeut & Lärare MediYoga ® (Medicinsk Yoga)

Dipl. Stress- och hälsocoach med inriktning på NLP

Dipl. Soma Move-instruktör

Dipl. HRV-tränare steg 1Som MediYoga-terapeut lär jag ut och instruerar i lugn och inkännande yoga.


Jag arbetar med inriktade yogapass för grupper som har gemensamma behov och  utvecklar yogan i takt med gruppen.   


Jag arbetar också individuellt med yogan och skräddarsyr yogapass efter individers egna behov. Efter att ha kartlagt din livssituation får du individuell träning, uppföljning och stöd genom processen att balansera din tillvaro.GRUPPTRÄNING HÖSTTERMINEN 2019


MEDIYOGA

Öppna hjärtat (mjuk) månd. 11.00-12.00

Fri från stress (mjuk/medel) tisd. 18.00-19.15

Öppna hjärtat (mjuk/medel) onsd 17.00-18.15

Öppna hjärtat (mjuk) fred. 11.00-12.00

 

Hel termin 16 ggr, 2 800kr 

Klippkort 10 ggr, 1 900kr, gäller på alla Lottas pass under hela terminen

Drop-in eller prova på 220kr (väljer du att fortsätta får du rabatt på provapå-tillfället)

Terminen omfattar v. 34-51 (uppehåll v. 36 och 37) 

 


YOGA MOVE SOFT; Lotta Byrén

Månd. 17.00-18.00

Torsd. 16.30-17.30

Fred. 16.30-17.30Kurs om 5 ggr, 950kr, med start v. 38.

 
För mer information om passen och hur jag arbetar, gå gärna in på www.pallyoga.se

Eller kontakta mig på tel. 0707-222 831

e-mail: info@pallyoga.se 

Utbildning:

Civilekonom, Stockholms Universitet

Diplomerad Stress- och hälsocoach, Egenskaparna

MediYogaterapeut

Soma Move-ibstruktör

HRV-steg 1 tränare


Kurser:

Komplex försäljning, Managing Diversity

Coaching, Coach2coach academy AB

NLP practitioner, Coach2coach academy AB

Grundläggande säljträning i uppsökande försäljning, Managing Diversity

Business Days, People Development, SAS

PEP, Personlig Effektivitets Process, IBT

Projektmetodik, People Development, SAS

Kommunikation och ledarskap, kurs i avancerad personligutveckling och samverkan, Dale Carnegie


Certifiering:

Bedömare Validering Handelssektorn, Svensk Handel Kunskap

Coach inom Checkpoint360grader - ledarutvecklingsverktyg, Profiles international

Coach inom Profiles XT - matchningsverktyg, Profiles international


Erfarenhet:

Ledar- och medarbetarutveckling

Mentorskap

Assessments för rekrytering av traineer

Projektledning

Upphandling av konsulter och utvecklingsverktyg för ledare och medarbetare

Eget företag

Ledarerfarenhet, 7 år

Egen kursverksamhet

Utlåtanden


Klart vi ska fortsätta hela terminen, det här är ju lifesaving! - AnnelieYogaläraren Lotta är mycket bra. Lugn, behaglig, lyhörd och kompetent. - deltagare Swedish MatchYogan passar mig utmärkt under arbetsdagen. Den påverkar mig positivt generellt. Jag lär mig koppla av och andas rätt. - deltagare Swedish MatchDu är verkligen duktig på det du gör.  Och vilken härlig musik du har! - deltagare Swedish MatchDet här är så skönt. Jag behöver verkligen det här. Det känns redan lite bättre i ryggen. - Deltagare MediYoga RyggDet här är SÅ härligt! Jag längtar till varje tisdag.

Vilket underbart pass!

- Deltagare MediYoga Anitstress, Maria”Jag kommer verkligen djupt in i mig själv i yogan. Och det har jag vanligtvis inte så lätt för annars”

- Veronica, MediYoga Rygg”Det är sån härlig känsla när torsdagarna kommer och man får yoga” - Stefan från Föreningen Hjärt-Lung”Yogan har hjälp mig såååå mycket” - Annelie"Jag längtar så till varje onsdag. Jag är helt slut efter jobbet och efter yogan känner jag ett stort lugn samtidigt som jag är fylld av energi. En helt underbar känsla." - Linn"Antistress yoga med Lotta är toppen"! *****

- Catharina Hildebrand"Det var första gången som jag hittade, här i pannan, ett eget litet rum. Och här kunde jag vara." - Marja"Vi har mindfulness på jobbet och jag har testat den där andra yogan, men nej, jag har verkligen saknat din MediYoga!" - Heidi”Jag sover mycket bättre natten efter yogan och sen kommer jag lättare ur sängen dagen efter; kroppen är då mjukare än annars”  - utlåtande från Lena”Jag får väl gå på den där Medicinsk Yogan då, för att få slut på sambons eviga tjat..!”

Det var så det började, men nu, nu vill jag absolut inte vara utan Lotta Byréns MediYoga. Hon är ju så duktig också! Och hela tiden utvecklar hon. Jag har att välja på graven eller att gå på Lottas Yoga.                     

- Nöjd deltagare i Föreningen HjärtLung Lidingö’s egen grupp på torsdagar."Jag uppskattar verkligen din yoga och ditt sätt att leda den, så mjukt och varmt."  - Anna"Så underbart med vibrerande mantran i början av passet. Jag riktigt känner hur jag tonar in i mig själv."

-  Linn”Jag ÄLSKAR musiken du har på passen”,

- deltagare MediYoga Antistress”Det gör inget om Hjärt-Lung höjer priset för yogan, bara vi får ha kvar Lotta. Hon har en underbar röst”

- deltagare MediYoga Hjärt-Lung”Det här andningspasset är SÅ skönt. Alla spänningar i nacke och axlar släpper. Lugnt men ändå jobbigt”

- deltagare MediYoga Balans”Jag bara älskar Lottas sätt att leda rotlåset. Jag var ute och promenerade härom dagen och behövde gå på toaletten, men jag hade 30 minuter kvar innan jag var hemma. Då hörde jag Lottas röst inom mig om rotlåset. Jag hissade upp och kunde fortsätta hela vägen hem”

- deltagare MediYoga Antistress"Det är så härligt med yogan. Man kommer alltid till insikt om olika saker varje gång. Idag blev det tydligt för mig att jag inte har ont i kroppen. Och det är det så många som har"  - deltagare Hjärt-Lung

NaturligtVis Hälsocenter   Larsbergstorget 4-6  181 39 Lidingö   info@naturligtvishalsocenter.se