Funktionsmedicin

och Näringsterapi

 

Funktionsmedicin innebär att jag tittar på helheten hos en person och strävar efter att hitta orsaken till symptomen som uppstått.


Symptom kan till exempel vara IBS, SiBO och andra mag- och matsmältningsproblem, värk, eksem och andra hudåkommor, sömnrubbningar, humörsvängningar, klimakteriebesvär, oro och ångest, depression, utmattning, astma, allergier, problem med knän och ländrygg och mycket mer.


Vi ställer oss frågan VARFÖR hälsoproblemen har uppstått, och när de uppstod. Målet är att återställa balansen i kroppen så att kroppen kan vara den självläkande apparat den är skapad till att vara. För att nå dit krävs några förändringar, en aning engagemang samt en stor dos hopp och tillit till sin egen förmåga.


Funktionsmedicin är för DIG som inte accepterar att ett symptom är på livstid trots att det stämplats som kroniskt. Det är för DIG som är beredd att investera i dig själv för att du hoppas, tror eller till och med vet att du kan må bättre. Att ”må bättre” kan innebära fysiskt bättre, psykiskt bättre och inte minst själsligt bättre.


Näringsterapi är ett verktyg inom funktionsmedicin där jag analyserar kroppens biokemi, dvs vad kroppen består av. Obalans av mineraler, vitaminer, aminosyror och fettsyror kan ligga bakom hälsoproblem, vilket man kan rätta till med hjälp av näringstillskott, och genom att undvika födoämnen som triggar symptom. Analys av kroppens biokemi kan jag göra på flera sätt, bland annat med hjälp av hårmineralanalys, blodprov eller en frekvensmaskin.   

Ett annat angreppssätt på ohälsan är energimedicin/biofeedback. Jag kan med hjälp av en apparat vi kallar Life system biofeedback läsa av kroppens frekvenser och därmed få en bild av vad som är ur balans, vad som har låg energi eller vad som belastar kroppen. Det finfina är att Life system också balanserar upp det som är i behov. Du kan boka en två timmars avslappnande genomgång och behandling med biofeedback.


Obalanser kan även uppstå på grund av att kroppen får kämpa hårt för att upprätthålla rätt PH-balans. Om kroppen får hantera för stor mängd syrebildande mat, trauman, stress och/eller ytlig andning bildas lätt en ogynnsam miljö för organen, skelettet, matsmältningen och alla processer som sker i kroppen. Svamp och olika mikrober flyttar in och tar över. Detta bör vi se över och rätta till.


En funktionsmedicinsk genomgång resulterar i en individuell handlingsplan. Exempelvis kan den omfatta förslag på förändringar i livsstil och i kosten. Det kan också bli aktuellt med kompletterande medicinska analyser och näringstillskott.

 

Katrin Dackmo

Dipl. Näringsterapeut
Dipl. Kostvetare
Biofeedbackterapeut
Dipl. Reiki steg 1

För vidare information,
ring mig på tel. 072-550 86 45

eller maila till: katrin@arcticroots.se