Hårmineralanalys
och genomgång


En hårmineralanalys är ett test som mäter mängden mineraler i håret. En hårmineralanalys avslöjar på ett unikt sätt den inre miljön i kroppens celler under en längre tidsperiod. Vidare ger analysen svar på binjure- och sköldkörtelfunktion, men även en förklaring till upplevda symptom. Analyssvaret omfattar även kostförslag och kosttillskotts-rekommendationer.


Många äter inte en balanserad kost även om man själv upplever att man gör det. Nästan 40 procent av de kalorier många människor äter kommer från raffinerad och behandlad snabbmat eller snacks.  Dessa födoämnen innehåller visserligen kalorier, men nästan inga av de vitaminer eller mineraler som vi verkligen behöver. Även om vi får i oss rätt kost är det inte säkert att vår matsmältningsapparat fungerar tillräckligt bra för att bryta ner, absorbera och transportera den föda och näring som vi så väl behöver.


Mineralerna är livsviktiga komponenter i en mängd metaboliska funktioner i alla faser av livsprocessen. De är inblandade i nästan alla kroppens livsgivande processer, och utan dem skulle allt liv upphöra att fungera. Det är därför lämpligt att testa sin mineralnivå.


För att resultatet ska bli så tillförlitligt som möjligt ska inte håret vara färgat eller blekt på två månader. Undvik också att använda medicinska schampon och saltvattenspray de sista två veckorna innan provtagningen.


Så här går det till:

  1. Boka tid för hårmineralanalys 30 minuter, alternativt skicka ett mail till katrin@arcticroots.se för att få hem testkittet och instruktionerna för att klippa och skicka iväg själv.
  2. När vi erhållit analyssvaret, inom ca 2-3 veckor, skickar vi det till dig via mail eller i pappersform.
  3. Om du önskar bokar du en tid för genomgång av hårmineralanalys 30 min.

Katrin Dackmo

Dipl. Näringsterapeut
Dipl. Kostvetare
Biofeedbackterapeut
Dipl. Reiki steg 1

För vidare information,
ring mig på tel. 072-550 86 45

eller maila till: katrin@arcticroots.se