Naturmedicin


 

En naturmedicinsk behandling består av samtal, kinesiologisk diagnos samt behandling med näring, homeopatika, naturläkemedel och healing.


Med dessa metoder hjälps många människor att läka från mag- och tarmåkommor som IBS, Ulcerös Colit, magsår/katarr m.fl, klimakteriebesvär, sköldkörtelproblem, allergier, astma, eksem, reumatiska sjukdomar och mycket mer.


En behandling tar ca 1,5 timme och du återkommer ca 1 gång i månaden, beroende på hur vi kommer överens om att angripa problemet.


Jag arbetar med naturmedicin i kombination med KBT-samtal och mindfulnessövningar.


Referenser/Utlåtanden

 

Skillnaden från första behandlingen för 5 mån sedan till nu är helt fantastisk! Mensen är nu regelbunden efter att den varat mest hela tiden under 1 år, jag har ingen pms-smärta eller humörsväningningar längre. Kan komma ner i varv och sover bra och magen och tarmen fungerar. Stress som har försvunnit!

Ella, LinköpingAtt börja hos Catharina är som att få en nypa luft i en väldigt ansträngd vardag. Hon vet precis vad du behöver och är ett enormt stöd genom hela processen. Att inte bara få två lyssnande öron utan en väl genomtänkt plan, har gjort att jag kan andas fritt igen. Tack! ♥

Sandra, LidingöJag började gå till Catharina när jag var 16 år och hade fått kontakt med henne genom en bekant. Jag hade väldigt dålig hy, typiskt pubertetig med finnar och blämmor, och var trött på det. Jag mådde dessutom psykiskt dåligt över det och hos Catharina erbjöds jag en trygg och lugn zon där jag även kände att jag kunde få hjälp, vilket var ovärderligt för mig. Jag gick hos Catharina i ett år drygt och när jag slutade kände jag mig dels starkare som person och dels var min hy ren, helt fantastiskt.

Alice 17 år, Bromma

 

 

Jag sökte Catharina efter upprepade urinvägsinfektioner under en längre tid som inte ville ge med sig trots upprepade antibiotikakurer. Jag provade även att använda lokalt östrogen men fick ingen förbättring. Endast ett par dagar efter mötet med Catharina och med homeopatmedicin blev jag helt frisk!

Jag är mycket tacksam! Angela

 

 

Handboll, tennis, Lidingölopp, Wasalopp, utförsåkning och mycket mera - sen vände vinden!!!

För 12 år sedan fick jag diagnosen artros i knän och händer förmodligen ett arv efter min kära mor. Succesivt avtog aktiviteterna allt efter som smärtan ökade.  Sökte hjälp hos Catharina för några år sedan med smärtor som jag bedömde till cirka 8 på en tiogradig skala. I dag ligger den nivån på 1 - 2. Det känns nästan som ett mirakel!

 

Senare fick jag också "Gula Fläcken-problem med en suddig yta i mitt synfält. Det är nu helt borta med Catharinas hjälp. Tag kontakt med Catharina så får du reda på hur det gick till.

Lidingö våren 2013, Gunnar född 1934

 

 

Jag hade haft problem med svamp i underlivet under flera månader, jag hade provat alla olika mediciner jag blev erbjuden på vårdcentralen, hade provat olika dieter och verkligen gjort allt som jag hade kunnat googla fram mig till på internet, men ingenting hjälpte. Sedan gick jag till Catharina och hon gav mig preparat och hjälpte mig att lägga om min kost och efter bara några veckor var jag mycket bättre. Tillslut efter ca 2 månader var jag helt bra! Jag behövde inte gå mer en en gång.

Alice 20 år, Bromma

 

 

Det började med en röd fläck, stor som en 5-krona på höger lår. En månad senare fick jag stora röda utslag i handflatorna. Sen svullnade knäna och sedan armbågarna och fotlederna. Psoriasisartrit sa man att jag hade, en kronisk sjukdom som jag skulle behöva leva med... och man erbjöd kortisonsprutor.

Jag testade istället behandlingar på Vidarkliniken i Järna och ändrade litet på matvanorna, men det gav ingen direkt förändring. 

Så började jag gå till Catharina, och sakta men säkert började mina symtom ändra karaktär. Efter 2 år var jag helt fri från alla symtom och jag kan nu åka slalom hela dagar utan att känna av mina leder alls! Och jag håller på och bygga mig ett hus och klättrar obehindrat runt på takstolarna.

Olof 52, Nacka

 

 

När min dotter Emelie var 4 år tog jag henne till läkaren första gången för hennes magont. Det yttrade sig så kraftigt ibland att hon bara skrek. På sjukhuset gjorde dom en grundlig undersökning med allergitester, blodprover och klämde på henne. Inget hittades och läkare sa att det kunde vara förstoppning. Mer hjälp fick vi inte. 

Efter ca 2 år när magen inte blivit bättre och efter att hon vid ett tillfälle inte kunde stå upp gick jag tillbaka till läkaren. Även då tog dom sig tid och undersökte. Allt läkaren sa var att vi får prova oss fram för dom hittade inget fel på henne.

Efter ytterligare 2 år träffade vi Bonitolog Catharina som testade henne och redan efter 15 minuter kunde konstatera att det berodde på gluten. Catharina behandlade Emelie i 2 år med lyckat resultat. 

Numera äter Emelie gluten fullt ut igen utan magont. Vi är verkligen tacksamma att vi fått denna hjälp. Även min son och jag själv har fått hjälp av henne.

Mamma AnnicaJag var stel i kroppen, hade värk i leder och muskler och dessutom en bullrig mage. Doktorn sa att det var gikt och att jag hade alldeles för mycket urinsyra i kroppen.

Men så stötte jag ihop med Catharina som är Bonitolog. Hon föreslog en behandling - vilket stämde! Efter bara en behandling med ett par homeopatiska medel och litet kostråd så var värken helt borta. Tack!

Lars 60 år

Catharina Hyltén-Cavallius

Dipl. Bonitolog

Dipl. KBT- och ACT-terapeut
Mindfulness-ledare

För tidsbokning, klicka här:

För vidare information,

ring mig på tel. 0737-20 00 67,

eller maila till catharina@naturligtvishalsocenter.se

eller läs mer här.

Fler referenser/utlåtanden

 

TACK! vare dig, har jag fått tillbaka mitt liv!

Evigt tacksam - Sandra, NackaJag trodde aldrig det skulle bli så här bra!

Man är van vid att det ska gå fort och bli litet fint på ytan, men nu efter några månader har allt hunnit komma på plats. Jag har blivit av med min acne, mina pigmentsfläckar och till och med mitt dåliga humör!! Helt bra nu :)

Karla, SollentunaDet är otroligt att det gått så lätt, med så små medel, att få ordning på magen och tarmen. Jag har ju haft besvär i mer än

10 år!

Lena, StockholmVår son hade jämt öroninfektioner och öronhinneinflammationer, och stora knölar svullnade upp på hans hals.

Han fick massor av penicillinkurer under flera år, men hade så dålig motståndskraft mot infektioner, och fick hela tiden nya.

Men så hittade jag Bonitologernas monter ute på Hälsomässan i Älvsjö och bokade en tid för Kalle hos Catharina Hyltén-Cavallius på Lidingö. Och det var fantastiskt! Det tog bara ett par månader, och sedan dess, för 2 år sedan har han inte haft några besvär alls med sina öron.

Kalles mamma, april 2009

 

 

Tack Catharina för att du hjälpte mig bli av med min värk i rygg och axlar.

Jag trodde att jag skulle vara tvungen att helt byta karriär, då ingen läkarvård kunde hjälpa mig och jag bara blev sämre varje gång jag försökte gå tillbaka till arbetet efter sjukskrivningen.

Melinda, Stockholm

 

 

Jag hade smärta i äggstockarna sedan ett år (aug. 06) och mycket rikliga men oregelbundna menstruationer. Läkarna fann att jag hade polyper på mina äggledare och skrapade bort dem. Men av skrapningen fick jag svåra urinvägsinfektioner. Då opererade dom mina urinvägar. Och efter det blev jag bara sämre och hade ont mer eller mindre konstant, och blödde jättemycket. Jag fick mediciner, men de gjorde mig bara trött och jag tappade livskraft.

 

Efter drygt ett år på detta vis fann jag Catharina som är Bonitolog och som gav mig homeopatiskt progesteron, järnsaft och healing. Och ganska snart lugnade sig både blödningarna och smärtan försvann och jag blev piggare! Efter bara några få månader var blödningarna och smärtan helt borta, och jag var fri från dessa otroligt begränsande besvär.

 

Nu ett år senare har jag börjat komma in i menopausen och utan att ha den minsta tillstymmelse till klimakteriebesvär. Jätteskönt!

Berith, 51, Lidingö

 

 

I mitt jobb som lokalvårdare hade jag råkat få en stor behållare med starka rengörings-medel över mage och ljumskar. Stora röda vätskefyllda utslag ploppade ut över hela området som varade sig och kliade.

Jag gick med dessa i 3-4 år och försökte få hjälp av läkare som gav mig sprutor och olika salvor, men inget fungerade.

En kollega föreslog att jag skulle prova en Bonitolog som hon kände till, och då fick jag några droppar att ta plus 2 olika salvor, en till utslagen och en till ärren som bildats av alla gamla utslag. Jag använde dessa under 4 månader och sedan var inte bara alla utslag borta, utan t.o.m. ärren!

Alexander, Stockholm

 

 

Som trädgårdsmästare är det ingen hit att ha asthma eller att vara pollenallergiker. Men jag trodde att det var min lott och blev väldigt fundersam när en bekant som är Bonitolog föreslog att hon kunde hjälpa mig att bli fri från detta. Jag hade också eksem på armar och hals och jag blev ofta och lätt förkyld. Men vi satte igång ett behandlingsprogram med diverse avgiftningar, pH-balansering och stimulering av immunförsvaret.

Efter ett år var alla utslag borta och följande pollensäsong märkte jag inte ens att där fanns några pollen! Sedan några månader tillbaka har jag förlagt asthmasprayen och inte behövt skaffa någon ny!

Lisa, Lidingö