KBT-Terapi

 

Kognitiv Beteende Terapi är en effektiv metod att lära känna/bli medveten om och se sambanden mellan dina tankar, känslor och beteenden.


KBT är ett samarbete mellan klient och terapeut med konkreta övningar och tekniker som effektivt hjälper klienten att hitta nya förhållningssätt till de tankar och beteenden som hindrar från att leva det liv man egentligen önskar. 


KBT är mycket framgångsrikt för stresshantering, i behandling av oro, depression, relationsproblem, ångest, utbrändhet, fobier, sömnstörningar, viktminskning m.m.


Ett samtal tar 1 timme och du återkommer ca 1 gång per vecka.

ACT - Acceptance & Commitment Therapy


ACT är en utveckling av KBT och syftar till att hjälpa människor hitta förhållningssätt till tankar och känslor som inte bara minskar dennes problem, utan också ökar förutsättningarna att leva ett rikt, värdefullt och meningsfullt liv.


Inom ACT arbetar vi med acceptans och mindfulness processer för att inte behöva reagera impulsivt på det vi känner och tänker utan istället kunna agera utifrån vad situationen kräver, att kunna välja utifrån våra egna personliga värderingar.


ACT har visat sig framgångsrikt i behandling av oro, stress, utmattning, depression, ångest, social fobi, andra typer av fobier, ätstörningar, övervikt, beroenden m.m.


Rekommenderad samtalsfrekvens 1 gång/vecka, 1 tim.
Referenser/Utlåtanden


Catharina känns som en tvättäkta coach/terapeut. Man får direkt ett förtroende för henne, hon utstrålar lugn och ro och kompetens och värme. Perfekt kombination. Det var ett väldigt effektivt sätt att strukturera mina tankar som annars kör runt som ett getingbo i mitt huvud. Nu fick jag koncentrera mig på ett enda område och låta de andra sakerna vila. Det är svårt att skilja på vad jag vill och vad jag tror mig borde vilja i livet. En nyttig övning för att göra den distinktionen och sedan ta det ett steg vidare, dvs hur ska jag nå dit jag vill och vad kan det ge mig. Det gav en känsla av kontroll över situationen – man är inte maktlös! – att det alltid finns något man kan göra för att förflytta sig en bit mot sin önskan om hur man vill vara och leva, att det inte behöver vara fråga om en drastisk förändring utan att det initialt kan räcka med ett litet steg i rätt riktning.

- Louise, LidingöVill bara säga tack. Jag har inte känt mig så här lätt på evigheter. Du har något i din utstrålning som gör en trygg.

- SofiaDet här hjälper verkligen! Ingen av alla terapier jag gått i har hjälpt mig förut. Du är verkligen proffesionell Catharina!

- Maria, LarsbergJag var jätteskeptisk till att gå i KBT överhuvud taget. Men nu känner jag att det verkligen hjälper!

Jag lever en vecka i taget och så får jag hjälp att hålla kursen.

Jag lär mig att leva som jag mår bra av och kan steg för steg välja bort det destruktiva. Nu vet jag vad jag ska göra om jag får ångest eller en panikattack... vilket jag faktiskt inte haft på 2 månader nu.

- Emma, Lidingö

Catharina Hyltén-Cavallius

Dipl. KBT- och ACT-terapeut

Dipl. Bonitolog/Naturterapeut
Mindfulness-ledare

För vidare information,

ring mig på tel. 0737-20 00 67,

eller maila catharina@naturligtvishalsocenter.se

Eller läs mer om hur jag arbetar här.

Lugnt, tryggt. Vi har alltid gått vidare, aldrig stått stilla. Vi har förstått varandra. Jag kan lita på dig, du hör vad jag säger. Du har plockat ut detaljer ut min berättelse och ritat upp så att jag har förstått. Det har varit en hjälp som har hjälpt mig tillbaka till livet! - MaudJag känner mig stark, har börjat träna, funkar med tjejen nu, jobbar med mig själv, tänker på maten och känner att jag e på G!😀

Tack för att du finns😀. Hör av mig om jag behöver vägledning igen. 😀

– MartinDet har varit bra att lösa saker på lång sikt,

istället för att hela tiden hålla på kortsiktigt.

- Kille 16 år med tvångstankarAtt vi skulle komma så här långt och så konkret,

det kunde jag aldrig drömma om.

Du är en fantastisk terapeut och coach, glöm inte det!

- Michael, LidingöDu hjälpte mig att lägga en bra start.

Nu kan jag hantera stress och tankar, och jag kan lyssna på mig själv! Det är helt underbart.

- Marie 55Det är det som Catharina är så bra på, att så snabbt sätta fingret rakt på. 

- Maud, LidingöJag kontaktade Catharina då jag kände mig väldigt spänd och stressad efter en akut sjukdom som jag nu är helt bra ifrån, men inte kunde släppa rent psykiskt. Rädslan och oron tog över mitt liv. Tack vare Catharina är jag nu helt återställd och känner mig mycket lugnare.

- Gerd, Lidingö