Stresshantering - kbt & act

Det finns ingen genväg när du väl hamnat i utmattning eller när du upplever återkommande svårigheter att hantera stress.


Vi gör individuella planer för hur just du ska kunna hantera livet och dess utmaningar på ett mer tillfredsställande sätt.


En viktig del av behandlingen är andning och avslappning för att landa i nuet och bli mer medveten om tankar, känslor och beteende. Detta kan kännas väldigt basalt, men förmodligen har du länge varit omedveten om hur kroppen anpassat sig efter din påfrestande livsstil.


Fysiska enkla, mjuka yogaövningar kopplar vi sedan till dina nya medvetna andetag. Vi lär kroppen att röra sig och andas på samma gång. Kroppen lär sig att med lugn andning och lugna rörelser kommer ett lugn inombords.


Nästa steg är att hitta balansen genom att bli medveten om hur och vad du kan förändra för att hantera situationer du upplever som stress.


Men allra först och inledningsvis behöver vi samtala om dina symtom du har idag och vilka dina aktivitetsbegränsningar är.


Välkommen till en vänlig, djup och medveten process.

Du väljer antingen 60 minuters eller 30 minuters samtal beroende på vad vi har kommit överens om eller vad du känner att du klarar av beroende på din situation.


 


Läs mer om Lotta här

Lotta Byrén

Dipl. Lärare & Terapeut MediYoga ®

Dipl. Stress- och hälsocoach

Dipl. Andningstränare (HRV steg 2)

För vidare information, ring Lotta på
tel. 0707-222 831

eller maila till: lotta@naturligtvishalsocenter.se