Yogaterapi

I yogaterapin utgår vi helt från dig och dina behov och utmaningar. Syftet är att stärka din fysiska kropp, din mentala och emotionella hälsa. Vi tittar på hela ditt liv för att se vad som orsakar obalans och ohälsa. Tillsammans skapar vi dagliga rutiner så att du kan må bättre och få en ökad livskvalitet.

Nyfiken på yogaterapi men vill veta mer först? Boka en fri konsultation.


Läs mer om Yogaterapi här
FöretagsYoga

Traditionella yogaklasser, meditationer eller terapeutisk yoga för att förebygga eller rehabilitera bland annat stressrelaterade sjukdomar. Alla kan delta, helt utifrån sina egna förutsättningar. Vi kan även erbjuda individuella sessioner till företag som vill ge sina medarbetare extra stöd vid återhämtning från sjukdom.


Läs mer om Företagsyoga här
Yoga mot kronisk smärta

Att leva med långvarig smärta som exempelvis fibromyalgi kan påverka oss på flera plan än rent fysiskt. Med hjälp av yogans verktyg finner vi vägar till avslappning och minskad stress, oro och ångest. Genom mjuka, stärkande rörelser, ökad förståelse och acceptens kan vi stärka oss även mentalt, känslomässigt och själsligt.

Önskar du hellre yogaterapi skräddarsydd för just dig är du välkommen att boka enskilda sessioner. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av yoga.


Läs mer om Yoga mot kronisk smärta  här
Yoga för dig med långtidscovid

Det är många som långt efter genomgången infektion fortfarande har besvär med bland annat andfåddhet, hjärntrötthet, sömnproblem, huvudvärk och ångest. Yoga är, liksom annan fysisk aktivitet, antiinflammatorisk och stärker kroppens egen läkningsprocess. Yogans verktyg för återhämtning och rehabilitering används på kliniker för longcovid/postcovid i flera länder.

Önskar du hellre yogaterapi skräddarsydd för just dig är du välkommen att boka enskilda sessioner.


Läs mer om Yoga för dig med långtidscovid härAnn Hermansson

Certifierad Yogalärare och terapeut 

Jag heter Ann Hermansson och är certifierad yogalärare och yogaterapeut under handledning. För mig är yoga ett sätt att hantera stress, bygga motståndskraft och främja läkning. Den har hjälpt mig bli en bättre version av mig själv och att tackla utmaningar i livet. Ett exempel på det är att jag efter 30 år inom sälj och marknad vågat ta steget att sadla om till yogaterapeut. Som yogaterapeut arbetar jag med skräddarsydda terapeutiska verktyg som samtal, yoga, andningsövningar, massage och meditation, både individuellt och i grupp.För vidare information,
ring mig på tel. 073-413 32 46

eller maila till: info@yogakliniken.se


Följ Yogakliniken:


Facebook


Instagram

Utbildning

Urban OM, Yoga Teacher Training 200h (2019)
Sunday School Yoga, Assisting & Touch Methodology 50h (2020)
Urban OM, Yoga Therapist Education 800h (klar oktober 2021)
Jenni Stone, 6 week Teaching Yoga for Cancer 20h CPD (2021)
Baravara, Dörröppnare 1 & 2 (2017 & 2020)
Yoga för cancerberörda

En cancerdiagnos och behandlingar för cancer påverkar alla aspekter av våra liv. Det är tufft både fysiskt och psykiskt. Studier visar på flera fördelar med att praktisera yoga under och efter cancerbehandlingar, till exempel minskad risk för återfall och ökad förmåga att hantera olika behandlingar. Yoga kan hjälpa dig att återfå styrka och rörelse efter operation, förbättrad sömn, minskad smärta, ökad energi. Vi använder olika verktyg för att hantera stress och ångest, för att få hjälp att hitta balans och inre frid.


Läs mer om Yoga för cancerberörda här