Läkande yoga

I den läkande yogan praktiserar vi andningstekniker, mindfulness, vilande, mjuka och stärkande positioner för att lätta på spänningar och bygga styrka. Den läkande yogan kan vara ett kraftfullt verktyg då vi tappat vår livsenergi av olika skäl.  Den kan hjälpa oss vidare i livet genom att vi arbetar med vår kropp. Den frigör energi, låsningar och blockeringar och kan på så sätt hjälpa oss att komma in kontakt med vår inre kraft och kärleken till oss själva.

Läkande yoga passar alla, men kan i synnerhet vara bra för dig som behöver återhämtning. Läkande yoga kan hjälpa mot stress, smärta, sömnproblem, trauma och PMS/klimakterie -besvär mm. 

Vi börjar varje klass med att grunda oss med andningsövningar där vi kan finna andrum och skapa plats för oss själva.

Vi mediterar och tränar på att bli vän med våra känslor och acceptera det som är.  

Vi rör vår kropp och utövar olika positioner som vi håller en längre stund, vilket ger oss tid att få med andningen och känna in vad som händer i vår kropp.  

Vi avslutar varje klass med en längre vila. 

Klassen bygger på kunskap och filosofi sprungen ur den klassiska yogan och kinesisk medicin.  


Läs mer om Marias Läkande Yoga här.

Anna Maria Strand

Cert. Yogalärare med inriktning Läkande/Trauma Sensitive Informed Yoga, Yin och Hatha Yoga. 


Jag brinner för att dela med mig av de läkande verktyg som yogan erbjuder.  Mitt eget möte med yogan var livsomvälvande. I en tid av sjukdom, smärta och sorg hjälpte yogan mig att återfå min energi och livskraft.  Mötet ledde mig till en fördjupad medvetenhet till mig själv, min kropp och likaså i relation till min omgivning. Genom andning, rörelse och en mer medveten närvaro kunde jag luckra upp spänningar och släppa ut svåra och innestängda känslor. Jag hittade genom yogan, i mig själv, verktyg som jag använder dagligen och som får mig att känna mig mer rustad att möta livet med lite mer jämnmod, närvaro och tacksamhet. 
Det fina med yogans verktyg är att vi alla har tillgång till dessa inom oss. Som lärare sår man ett frö, får möjligheten att visa vägen till denna kraft vi alla besitter.  


Utbildning 

Wisdom Works/Magdalena MecWeld, 40h Yinyoga, (2019)
My Vinyasa Practice, 40h Trauma Sensitive Informed Yoga, (2020)
My Vinyasa Practice, 200h Iyengar, (2021)
Altromondo Yoga, 25h Läkande Yoga (2020)
Atmajyoti, 250h (Hatha inklusive 50h Pranayama) – pågående För mer information;
ring eller skicka sms på tel. 0725-38 88 76
Mail: yogawam@outlook.com


Läs mer om Anna Marias yoga -

Yoga med Anna Maria på 

instagram @yogawam