Funktionsmedicin
och Näringsterapi


För mig är förhållningssättet till livet viktigt. Jag vill att alla ska tänka på sin kropp som det mirakel den är och inte att den är ett problem som ska fixas.


Kroppen är komplicerad men är det en sak vi vet så är det att den hela tiden strävar efter att må bra och att kunna självläka. Precis som ett sår läker på ett självklart sätt under rätt förutsättningar, vill resten av kroppen ha rätt förutsättningar för att läka.

Funktionsmedicin innebär att jag tittar på helheten hos en person och strävar efter att hitta orsaken till symptomen som uppstått. Symptom kan till exempel vara IBS, SIBO och andra mag- och matsmältningsproblem, värk, eksem och andra hudåkommor, sömnrubbningar, övervikt, blodsockerrubbningar, humörsvängningar, klimakteriebesvär, oro och ångest, depression, utmattning, astma, allergier, problem med knän och ländrygg och mycket mer.


Vi ställer oss frågan VARFÖR hälsoproblemen har uppstått, och eventuellt när de uppstod. Målet är att återställa balansen i kroppen så att kroppen kan vara den självläkande apparat den är skapad till att vara. För att nå dit krävs några förändringar, en aning engagemang samt en stor dos hopp och tillit till sin egen förmåga.


Funktionsmedicin är för DIG som inte accepterar att ett symptom är på livstid trots att det stämplats som kroniskt. Det är för DIG som är beredd att investera i dig själv för att du hoppas, tror eller till och med vet att du kan må bättre. Att ”må bättre” kan innebära fysiskt bättre, psykiskt bättre och inte minst själsligt bättre.


Ett annat angreppssätt på ohälsan är energimedicin/biofeedback. Jag kan med hjälp av en apparat vi kallar Life system biofeedback läsa av kroppens frekvenser och därmed få en bild av vad som är ur balans, vad som har låg energi eller vad som belastar kroppen. Det finfina är att Life system också balanserar upp det som är i behov. Du kan boka en två timmars avslappnande genomgång och behandling med biofeedback.


Obalanser kan även uppstå på grund av att kroppen får kämpa hårt för att upprätthålla rätt PH-balans. Om kroppen får hantera för stor mängd syrebildande mat, trauman, stress och/eller ytlig andning bildas lätt en ogynnsam miljö för organen, skelettet, matsmältningen och alla processer som sker i kroppen. Svamp och olika mikrober flyttar in och tar över. Detta bör vi se över och rätta till.


En funktionsmedicinsk genomgång resulterar i en individuell handlingsplan. Exempelvis kan den omfatta förslag på förändringar i livsstil och i kosten. Det kan också bli aktuellt med kompletterande medicinska analyser och näringstillskott.

 Hårmineralanalys och genomgång


En hårmineralanalys är ett test som mäter mängden mineraler i håret. En hårmineralanalys avslöjar på ett unikt sätt den inre miljön i kroppens celler under en längre tidsperiod. Vidare ger analysen svar på binjure- och sköldkörtelfunktion, men även en förklaring till upplevda symptom. Analyssvaret omfattar även kostförslag och kosttillskottsrekommendationer.


Många äter inte en balanserad kost även om man själv upplever att man gör det. Nästan 40 procent av de kalorier många människor äter kommer från raffinerad och behandlad snabbmat eller snacks.  Dessa födoämnen innehåller visserligen kalorier, men nästan inga av de vitaminer eller mineraler som vi verkligen behöver. Även om vi får i oss rätt kost är det inte säkert att vår matsmältnings-apparat fungerar tillräckligt bra för att bryta ner, absorbera och transportera den föda och näring som vi så väl behöver.


Mineralerna är livsviktiga komponenter i en mängd metaboliska funktioner i alla faser av livsprocessen. De är inblandade i nästan alla kroppens livsgivande processer, och utan dem skulle allt liv upphöra att fungera. Det är därför lämpligt att testa sin mineralnivå.


För att resultatet ska bli så tillförlitligt som möjligt ska inte håret vara färgat eller blekt på två månader. Undvik också att använda medicinska schampon och saltvattenspray de sista två veckorna innan provtagningen.


Så här går det till:

  1. Boka tid för hårmineralanalys 30 minuter, alternativt skicka ett mail till katrin@arcticroots.se för att få hem testkittet och instruktionerna för att klippa och skicka iväg själv.
  2. När vi erhållit analyssvaret, inom ca 2-3 veckor, skickar vi det till dig via mail eller i pappersform.
  3. Om du önskar bokar du en tid för genomgång av hårmineralanalys 30 min.Stilla sinnet


Eftersom stress ständigt smyger sig in i våra liv ifrån födseln är det av stor vikt att bli medveten om vilken stress man är utsatt för, när den uppstår, vilka tecken den visar och så vidare.


Det finns många metoder för detta och olika sätt passar olika människor. Vid varje besök hos mig investerar jag i en liten övning för att stilla sinnet. En andningsövning, mindfullness eller kanske tapping/EFT beroende på vem du är.
Katrin Dackmo

Dipl. Näringsterapeut
Dipl. Kostvetare
Biofeedback – energimedicin terapeut
Dipl. Reiki steg 1
Vi lever i en värld som är avancerad och svår att hitta balans i och som ofta leder till fysisk och psykisk ohälsa.

Som civilekonom har jag lång erfarenhet av stressiga miljöer och pressade människor både i Sverige och utomlands.

För några år sedan klev jag ifrån den yrkesrollen och utbildade mig till näringsterapeut för att med hjälp av funktionsmedicin kunna hjälpa människor att självläka sina kroppar och sinnen.


Jag fokuserar på hela människan och vill alltid ta reda på varför symptomen har uppstått. Det är såklart aldrig brist på Alvedon utan orsaken finns alltid djupare än så. Om hjärnan känns trög kan förklaringen vara matsmältningen, vilket in sin tur kan bero på oro. Om ryggen gör ont kan det vara en låg PH-balans i kroppen som ligger bakom, vilket kan bero på fel kost för dig eller för många negativa känslor. Är du en kvinna mellan 40-50 som vill må bättre är det värt att titta på hormonerna och varför de eventuellt inte är i balans.


Besvär som kan ha tagit 5, 10 eller 20 år att skapa kräver en långsiktig plan och regelbundna besök.

Vi hittar tillsammans DIN orsak till symptomen som uppstått. Vi har olika svagheter, bakgrunder, kosthållning, genetik, miljöer, relationer med mera. Vi är alla olika och du mår bäst av specifika råd som passar den unika person du är.


Ring mig på tel 072-550 86 45

Eller maila mig katrin@arcticroots.se


Biofeedback som energimedicin


Med hjälp av biofeedback kan jag på ett smärtfritt sätt (ja det känns inte alls) läsa av kroppens frekvenser. Jag kan få en bild av inflammationsgrad, näringsämnen, toxiner, smärtor, mikroorganismer, känslor, blodsocker, hormoner, matsmältning, lymfsystem, hjärnvågor och mycket mera.

Jag skickar dessutom tillbaka frekvenser som en behandling. Det blir information till kroppen om vad som behöver stärkas och prioriteras.


Kroppen består av celler, vävnad, skelett, organ och många olika biokemiska ämnen som alla vibrerar på en bestämd frekvens. Likt en orkester behöver kroppen vara samstämd. Levern har sitt förutbestämda vibrationsomfång, njurarna har sitt och de behöver alla behålla sin tonus för att vara samstämda med övriga kroppen.


Tankar skapar känslor och genom att det skapas neuropeptider är det också biokemi. känslor vi upplever som positiva har högre frekvenser, så som förundran, tacksamhet och kärlek.  Dessa skapar en mer positiv biokemi för kroppen. De känslor vi upplever som negativa har låga frekvenser, och där det uppstår låga frekvenser blir vi lättare sjuka och parasiter har lättare att få fäste.


Våra kroppar består av 10% mänskliga celler och 90 % celler från bakterier. Även en stor andel virus, svampar, parasiter och prioner finns representerade.


Det uppstår lätt obalans mellan dessa mikroorganismer och det gäller att hålla dåliga bakterier, parasiter och svampar på en låg nivå för att skydda hälsan.


Life system innebär alltså att vi kan stärka kroppen och dess funktioner med frekvensbehandling.


Genomgång och behandling tar två timmar.

Utlåtanden


Katrin Dackmo har på ett ödmjukt sätt satt ord på det jag egentligen redan visste, och gett tips på vad JUST det organet behöver stöd med. Även sådant jag inte hade en aning om medvetengjort mig vad som man kan tillägga eller utesluta i kosten. Jag kan rekommendera henne på det allra bästa sätt.

-Pia Appelqvist, 66 år


Katrin Dackmo övertygade mig om att IBS går att bekämpa. Jag hade haft en orolig mage under 10 års tid som i perioder hindrade mig från att leva som jag ville. Jag fick slaskdiagnosen IBS efter alla möjliga undersökningar. Innan jag fick hjälp och tips av Katrin hade jag en lång lista på mat jag inte tålde men som jag ganska fort kunde börja äta. Vissa saker håller jag mig fortfarande borta från, t ex gluten, eftersom jag vet att det förstör för min mage. Jag har också testat biofeedback och fått många svar genom den på vad jag har för näringsbrister, vilka gifter min kropp kämpar med och vilka bakterier som krigade i magen. En riktigt cool apparat.

-Eije Westman, 73 år

 


Katrin har en enorm kunskap om kroppen och hur man ska få den i balans. Inte bara genom mat och tillskott utan med hela livsstilen. Jag kan varmt rekommendera att ta hjälp med hälsan av Katrin!

-Mona Edholm, 58 år

 


Efter en längre tids rehabilitering efter en operation i femte ländkotan för Spinal Stenos kom jag ganska snart till insikt att rehabiliteringen gick oerhört trögt och långsamt. Efter de första månaderna, då jag lärde mig gå utan kryckor verkade som om jag nådde en nivå, där jag närmast staplade fram mestadels på stavar och väldigt långsamt. Till saken hör att jag normalt är relativt vältränad, men jag är 77 år gammal.


I detta trista läge fick jag kontakt med Katrin Dackmo genom en av mina

döttrar. Katrin erbjöd mig att prova på Biofeedback. P g a coronapandemin har jag inte kunnat fullfölja min behandling hos Katrin, vilket jag saknar väldigt

mycket. Redan efter den första behandlingen märkte jag en helt ny balans och

stadigare gång. Det enda jag kände av var en viss smärta i vänstra knä. Efter behandling nummer två hade jag fått upp farten ordentligt och även fått bra tips på bättre andning.

Det vänstra knäet hade blivit bättre. Jag hann även med en tredje behandling och efter denna hade det onda i knäet försvunnit och jag kunde nu gå i normal fart utan stavar.


Självklart kan jag på grund av egna erfarenheter varmt rekommendera den s k Biofeedback-behandling som Katrin använder sig av.

-Hudiksvall 2020-05-17, Öjar Janhager